Over

Ik ben Mathijs van Eeten, journalist. Nee, ik heb mijn opleiding journalistiek nog niet afgerond, maar journalist ben je toch al vanaf het moment dat je journalistiek werk verricht? Dat doe ik al een tijdje – het wordt dus tijd voor een blog!

Een soort portfolio
Interviews en verslagen die ik tot nu toe heb geschreven of opgenomen, komen in veel gevallen wel ergens terecht, maar zijn moeilijk terug te vinden. Zonde!
Ik vond het tijd worden voor een centraal archief. Maar niet zo maar een, want het mag best een beetje sexy zijn en waar kan dat beter dan op een blog?

Alle artikelen op deze blog zijn dus van mijn hand, tenzij anders vermeld. Het grootste deel is waarschijnlijk al eens eerder ergens verschenen. Zie voor de details de post zelf.

Ja, het moment is daar dat iedereen die dat wil, kan zien waar ik mee bezig ben (geweest). Volg hier wat ik doe, heb gedaan en zie wat ik kan! Ik hoop dat je er van kunt genieten, beste lezer. Misschien steek je er zelfs wat van op.

IMG_5087

Over mij
Geboren in Zoetermeer, 26 mei 1995. Volledige naam: Mathias Jowan van Eeten.

Scholing
2014 – heden Journalistiek (HBO, voltijd), Fontys Hogescholen, Tilburg
2011 – 2014 Redactioneel Medewerker (MBO-4), Grafisch Lyceum, Rotterdam
2007 – 2011 VMBO-T, Praktische stroom, Vrije School, Den Haag

Werkervaring in de media
September 2013 – mei 2014 Stage bij kijkradioprogramma Debby en haar Mannen, Omroep West
September 2012 – mei 2013 Stage bij communicatieafdeling Vakbond voor Burger- en Defensiepersoneel

Grootste specialiteit
Journalistieke teksten schrijven

Waarom journalistiek?
Daar kwam ik zelf achter op de middelbare school. Van kleins af aan schreef ik zo maar verhaaltjes. Spannende avonturen waren dat! Maar op de middelbare school werd ik gegrepen door  een niet te bevredigen nieuwsgierigheid. Niet alleen naar de feiten, waar je snel op uitgekeken raakt, maar naar ‘het verhaal daar achter.’
Ik ging online en in boeken opzoek naar informatie en kwam erachter dat je dat leuk kon maken door het leuk op te schrijven. Giet het in de juiste vorm en is het niet te versmaden! Begrijp me niet verkeerd: een verhaal dat zichzelf overschreeuwd is irritant. Het is de kwaliteit van het verhaal en het enthousiasme van de verteller die het verhaal goed maken. Heel logisch eigenlijk. Tijdens mijn studie Redactioneel Medewerker, leerde ik daar professioneel mee om te gaan. Tot op de dag van vandaag leer ik verder, want stilstand is achteruitgang.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s